ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ (ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 56, ΑΘΗΝΑ)

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση για την Αργώ - 23/8/2014

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στην Αργώ.

          Μετά από δύο παρεμβάσεις του συνδικάτου μας (7/6/2014 και 17/6/2014) η εργοδοσία της εταιρίας αναγκάστηκε να πάρει μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς.

          Συγκεκριμένα, από το Μάιο που άρχισαν να εκτελούνται τεχνικές εργασίες στο χώρο της παραγωγής, επιβαρύνθηκαν οι συνθήκες εργασίας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ορισμένοι συνάδελφοι να νιώσουν δυσφορία ενώ ένας συνάδελφος λιποθύμησε.

          Το συνδικάτο παρενέβη δύο φορές στην διοίκηση της εταιρίας απαιτώντας να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των εργαζομένων. Τις επόμενες μέρες η εταιρία προχώρησε στη λήψη αυτών των μέτρων.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει την ανάγκη ισχυροποίησης του κλαδικού συνδικάτου, ώστε να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική η παρέμβαση του,  για να μπορεί να πετυχαίνει νίκες όχι μόνο για ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς αλλά για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Μπροστά μας έχουμε τη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, τη μάχη ενάντια στις ατομικές συμβάσεις εργασίας κλπ.

Για να γίνει η παρέμβαση του συνδικάτου πιο αποτελεσματική απαιτείται η μαζικοποίηση του και από το εργοστάσιο της Αργώ. Είναι καθήκον όλων των συναδέλφων, ανεξαρτήτου ειδικότητας, η εγγραφή τους στο συνδικάτο, να γίνουν η δύναμη και η φωνή του μέσα στο εργοστάσιο, να παίρνουν πρωτοβουλίες ώστε ενωμένοι και πιο αποφασιστικά να αποκρούσουμε την επίθεση της εργοδοσίας και να αντεπιτεθούμε, διεκδικώντας τα δικαιώματα μας.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΤΑΞΙΚΟ, ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ

Η Διοίκηση

-23/8/2014-