ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ (ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 56, ΑΘΗΝΑ)

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση του ΔΣ του συνδικάτου - 23/8/2014

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, στη Χημική Βιομηχανία

Εδώ και ένα χρόνο και μετά από πρωτοβουλία συναδέλφων από πολλά εργοστάσια του κλάδου, συγκροτήθηκε το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Νομού Αττικής που καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ειδικότητας, που δουλεύουν στα εργοστάσια παραγωγής πλαστικών, ελαστικών, χρωμάτων, βερνικιών, λιπασμάτων, χημικών πρώτων υλών και προϊόντων κλπ καθώς και στις εταιρίες που εμπορεύονται τα αντίστοιχα προϊόντα.

Πλέον, οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουμε ένα νέο εργαλείο στα χέρια μας, το οποίο φτιάχτηκε για να ενώσει τους εργαζόμενους του κλάδου σε αγωνιστική κατεύθυνση, που μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αντεπίθεση των εργατών του κλάδου, στην απόκρουση της επίθεσης που δεχόμαστε στους χώρους δουλειάς, στη ζωή μας.

Με την ουσιαστική μαζικοποίηση του συνδικάτου, την εγγραφή νέων μελών στη δύναμή του, τη συμμετοχή όλων των εργατών του κλάδου στις δραστηριότητες και πρωτοβουλίες του, μπορούμε να εντείνουμε τη πίεση ενάντια στην εργοδοσία του κλάδου, να συμβάλλουμε ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να δώσουμε πιο αποφασιστικά τη μάχη:
  • Για την υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  • Ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.
  • Ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τις ατομικές συμβάσεις, την εκ περιτροπής εργασία
  • Ενάντια σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, στο χώρο δουλειάς τους, στη γειτονιά τους.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΕΕ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

Συμβάλλουμε ώστε ενιαία σαν μία γροθιά οι εργαζόμενοι του κλάδου να σπάσουμε το φόβο, τη μοιρολατρία, τη λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων, που καλλιεργεί η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, η εργοδοσία. Η ως τώρα πείρα δείχνει ότι, όταν οι εργαζόμενοι οργανώθηκαν, έσπασαν το φόβο και την τρομοκρατία και διεκδίκησαν ενωμένοι τα δικαιώματά τους, απέσπασαν, ακόμα και στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, ορισμένες νίκες.

Το κλαδικό συνδικάτο στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις κάθε αγώνα που θα δίνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου για οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει στους χώρους δουλειάς. Γι αυτό απαιτείται η αποφασιστική του ενίσχυση, η εγγραφή όλων των συναδέλφων στις γραμμές του. Μαζικοποιώντας το συνδικάτο μας, δυναμώνουμε τη δική μας φωνή, αποκτάμε τη δυνατότητα να παρεμβαίνουμε καλύτερα και πιο αποφασιστικά, σε περισσότερους χώρους δουλειάς ,για τα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.


ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΤΑΞΙΚΟ, ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΔΙΕΚΔΗΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ

ΣΚΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ