ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ (ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 56, ΑΘΗΝΑ)

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση για Κασσινάκη



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι στον Κασσινάκη

Καταγγέλουμε την εργοδοσία της Κασσινάκης ΑΕ η οποία, μέσω εγγράφου της, σας καλεί να συμπληρώσετε προσωπικά σας στοιχεία και να επιβεβαιώσετε αν ανήκετε σε κάποια συνδικαλιστική οργάνωση.

Σε μια περίοδο που η τρομοκρατία κατά των εργατών εντείνεται, που η εργοδοσία και στον Κασσινάκη παίρνει μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, η διοίκηση της εταιρίας προχώρησε σε μια νέα κίνηση ώστε να σας τρομοκρατήσει.

Βασική επιδίωξη των εργοδοτών και του Κασσινάκη είναι να μειώνεται το λεγόμενο «εργασιακό κόστος» ώστε να μεγαλώνει η κερδοφορία τους. Σ’ αυτό το πλαίσιο κάνουν περικοπές σε μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, αλλά δεν τους αρκεί αυτό.

Φοβούνται τη μαζική και οργανωμένη απάντηση των εργατών, φοβούνται τη δύναμη των ταξικών σωματείων και συνδικάτων απέναντι στις εργοδοτικές απαιτήσεις και την ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων. Για αυτό παίρνουν μέτρα ώστε να περιορίσουν τη δράση των συνδικάτων στα εργοστάσια, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου ώστε να γίνουμε πιο φτηνοί χωρίς να λέμε κουβέντα.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Να σπάσουν το φόβο και την τρομοκρατία. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα τρόπο. Με μαζική οργανωμένη απάντηση μέσα από το ταξικό μας συνδικάτο.

Είναι η στιγμή που όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν, όλοι να οργανωθούν και να συμμετέχουν στο ταξικό συνδικάτο τους. Είναι αποδεδειγμένο πως οι ενωμένοι, οργανωμένοι εργάτες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, τίποτα να χάσουν. Στον κλάδο μας έχουμε πρόσφατα παραδείγματα. Στον ΥΜΑΝΤΑ, η κινητοποίηση των εργατών απέτρεψε την εκ περιτροπής εργασία που προωθούσε η εργοδοσία. Σε UNILEVER-ΜΙΝΕΡΒΑ κινητοποιήθηκαν ώστε να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Στη ΣΚΟΤ, με απεργία διεκδίκησαν και τελικά υπέγραψαν σύμβαση με αυξήσεις σε μισθούς, διάλλειμα στο 8ωρο και δωρεάν γάλα.

Δε δεχόμαστε να κάνουμε άλλες θυσίες για να κερδίζει η εργοδοσία. Ήρθε η ώρα της δικής μας αντεπίθεσης ώστε να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματα μας.

·        Αρνούμαστε να συμπληρώσουμε τα στοιχεία που μας ζητά η εργοδοσία.
·        Γραφόμαστε στο κλαδικό μας συνδικάτο. Οργανώνουμε την πάλη μας μέσα στο χώρο δουλειάς.
·        Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 27/11, με το συνδικάτο, με το ΠΑΜΕ.