ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ (ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 56, ΑΘΗΝΑ)

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση για ΣΚΟΤ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι στη  SKOT

Χαιρετίζουμε την απεργιακή σας κινητοποίηση, που οδήγησε στην ικανοποίηση των αιτημάτων σας, δηλαδή την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με αυξήσεις 4 + 2% για τα επόμενα 2 χρόνια, 15λεπτο διάλλειμα μέσα στη διάρκεια της βάρδιας, καθώς και την παροχή γάλακτος για όλους τους εργαζόμενους. 

Αυτός ο αγώνας είναι συνέχεια του περσινού σας αγώνα που σταμάτησε τα σχέδια της εργοδοσίας για μείωση μισθών με αποτέλεσμα σήμερα να είστε σε θέση να διεκδικείτε πιο επιθετικά και αποφασιστικά.  

Θεωρούμε πολύ σημαντικό πως στις σημερινές συνθήκες σταθήκατε ενωμένοι ενάντια στην πρόταση του εργοδότη για μηδενικές αυξήσεις, σπάσατε το φόβο, τη λογική ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτέλεσμα, διεκδικήσατε με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες σας. 

Γνώμη μας είναι πως η επιτυχία αυτή βασίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ενότητα των εργατών της παραγωγής, γύρω από το σωματείο σας. Χωρίς αυτή θα ήσασταν ευάλωτοι στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που προσπάθησε να στήσει η εργοδοσία, η εξέλιξη πιθανά να ήταν διαφορετική. 

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο αγώνας αυτός έχει πολύ μεγάλη σημασία για το σύνολο του κλάδου της Χημικής Βιομηχανίας, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες. Μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη για τους επόμενους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν, παράδειγμα για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι των εργοστασίων στο σύνολο του κλάδου, κόντρα στις επιδιώξεις ΕΕ, κυβέρνησης και εργοδοσίας να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί ώστε να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους οι επιχειρήσεις.

Σαν κλαδικό συνδικάτο δεσμευόμαστε πως τα συμπεράσματα και η πείρα από την κινητοποίηση σας, θα τα αξιοποιήσουμε σαν παράδειγμα στους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου, ώστε να προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των δικών τους αιτημάτων. 

Σας καλούμε να παλέψουμε από κοινού μέσα από τις γραμμές του κλαδικού μας συνδικάτου, με κατεύθυνση τη μαχητικοποίηση των εργαζόμενων στον κλάδο, την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.